Stokken

 

‘Stokken’ is een groepsactiviteit, die bestaat uit het gelijktijdig vangen en gooien van bamboestokken. Het is een activiteit die samenwerking noodzakelijk maakt! In het Chinese circus gebruiken de artiesten deze oefening voorafgaand aan het optreden om hun focus te vergroten en op elkaar afgestemd te raken.

Ritmisch werk

Het werken met stokken is een ritmische activiteit. In een aangegeven ritme en patroon, worden bamboestokken gelijktijdig gegooid en gevangen. Je ontwikkelt hiermee het vermogen aandachtig aanwezig te zijn, aandacht en concentratie, capaciteit voor leiderschap, kalmte, groepscohesie, geduld, ritme, doorzettingsvermogen en het gebruik van het perifere zicht.

Je leert hoe je het gooien met stokken kan aanleren, kan opbouwen en hoe je tussendoor de aandacht even kan ontspannen. Er wordt alleen, in tweetallen en in de grote groep geoefend. Soms zonder en soms met muziek.

Verstilling

Naast deze hoofdactiviteit leer je nog een aantal werkvormen met de stok met een verstillend karakter. Je kunt de stok inzetten als Adem-meter, of om op een stille manier tot afstemming te komen.