Volwassenen

 

UNDER CONSTRUCTION

 

Er is een manier van kijken die gericht is op dat wat ‘fout’ gaat, wat niet ‘goed’ is. Zo kijk ik niet graag. In mijn manier van werken neem ik alles wat al wel werkt ook mee. Hoe kan je dat wat wél werkt integreren in dat wat nog stroef loopt? Zelfregulering en vertrouwen op je innerlijke bronnen neemt daarbij een belangrijke plek in.

Natuurlijk bekijk je patronen en aangeleerde gewoonten, maar vanuit het perspectief van groei. Het beeld van een plant spreekt mij bijzonder aan. In essentie doet een plant maar één ding: groeien naar het licht! De natuurlijke neiging van mensen is net zo. De vraag is hoe je liefdevol en ontspannen onderweg weg naar het licht bent, in plaats van je laten leiden door de obstakels en patronen die er ook zijn?

Lichaamsgerichte benadering

Het hectische leven nodigt vooral het hoofd uit in actie te komen. Dat draait over uren. In diverse opleidingen heb ik ervaren hoe belangrijk het is dat het lichaam zich er mee mag bemoeien.  ‘Body felt sense’ kan je gebruiken en ontwikkelen als een persoonlijk eikpunt. Het helpt bij het ontwikkelen van ontspannen aandacht, concentratie, zelfbewustzijn, zelfkennis en zelfregulatie.

 

Informatie voor de verzekering

Registertherapeut SBLP (voorheen NVPIT)
Lichaamsgerichte psychotherapie
RBNG-RTNG: 408181R
AGB code: 90-042652

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

NOG BEKIJKEN>>>
Deze worden zichtbaar in de manier waarop onszelf aansturen, reguleren en de manier waarop we met onszelf omgaan. Op volwassen leeftijd ontstaat vaak de behoefte om op zoek te gaan naar een beter begrip van zichzelf. Vaak vanuit de vraag: `Wie ben ik nu écht?` Om vervolgens vanuit die vraag op zoek te gaan naar manieren om weer in contact te komen met het lichaam en antwoorden te vinden die je leren lichaam, geest en emoties op een meer harmonieuze manier te beheren.

  • er gebieden zijn waarin je vast loopt
  • de omstandigheden het uiterste van je vragen
  • je een nieuwe stap in je ontwikkeling wilt zetten

Zelf-onderzoek is voor mij niet alleen praten en redeneren. Daar zijn we meestal  goed in! Centraal in mijn benadering  staat bewustwording. Bewustwording van en samenhang tussen lichamelijke, emotionele en  mentale beleving. Vanuit het perspectief hier meer balans in te brengen. Vandaar lichaamsgerichte begeleiding: ons lichaam is altijd verbonden met de psyche. Verbonden met  menselijk functioneren en disfunctioneren.