Rots en Water Scholen

Rots en Water in de groep….?

 

Een sociale competentie training waar het beeld van een Rots en de kwaliteit van Water gekoppeld wordt aan twee ‘sociale houdingen’.

De elementen Rots & Water zijn herkenbaar voor kinderen. De onwrikbare, stevige rots en het beweeglijke water! Ze genieten van de stevige rotsoefeningen. Een ervaring die hen ook in het dagelijks leven kan helpen stevig op beide benen te staan.

In balans

Een overvloed aan rots-kwaliteiten? Dan ligt de uitdaging in het ontdekken van de beweeglijke en verbindende water-kwaliteiten. Vloeiend en altijd in verandering!  Kun je je aanpassen? Hoe is de groepsvorming en sfeer in je klas? Is er samenwerking & verbinding.
Het gaat altijd over de balans tussen beide elementen. De keuze die je iedere keer opnieuw kan maken tussen de harde en onwrikbare Rots-kwaliteiten, of de meegaande, verbindende Water-kwaliteiten. Voor jezelf of voor de groep.

Rots & Water op uw school

Aan de hand van het doel van de training en de situatie in de klas, wordt een Rots en Water training op maat samengesteld voor de specifieke groep. Eventueel wordt er gebruik gemaakt van aanvullende werkwijzen.

Samenwerkingspartners

  • jbct.nl
  • Conny Pols (schoolmaatschappelijk werkster)

Op de site van Rots & Water staat uitgebreid beschreven waarvoor en waarom  Rots & Water werkt.

Werkzaamheid Rots en Water